Lotte De Boeck is de 'Freejump ruiter v/h concours’

Lotte De Boeck  is de 'Freejump ruiter v/h concours’
Na elke manche van de Gouden Laars wordt de beste ruiter van het concours door de organisatie uitgeroepen tot ‘Freejump ruiter v/h concours’. Na de derde manche in Kuringen werd dit de 13-jarige Lotte De Boeck uit Hemiksem.
Equnews, de mediapartner van de Gouden Laars, had een gesprek met de jonge amazone.

Lotte, hoe was jouw deelname in Kuringen verlopen?
Het was een topdag, al de pony's liepen echt top! Met de jonge pony's een paar kleine foutjes van pony en ruiter, maar al bij al was ik toch heel tevreden. In Kuringen heb ik Untouchable, Chelsea, Condy, Perfecto Mundo en Ona gereden. Ona is een 5-jarige pony die ik rijd voor Rik Belderbos en Magda van Ingelgem. Untouchable won de 80cm en werd 3de in de 90cm. Chelsea behaalde een 4de plaats in de 90cm en won de 1m-rubriek. De jonge pony's deden ook goed hun best, dus nogmaals: ik was heel tevreden.

Heb je nu als doel de eindoverwinning te halen in het klassement?
Ja hopelijk kan ik in één van de proeven toch op 1 staan in het eindklassement. Dat zou geweldig zijn.

Heb je al vaak deelgenomen aan de Gouden Laars?
Ik probeer zoveel mogelijk mee te rijden in de Gouden Laars, maar soms moet ik een wedstrijd overslaan en dat vind ik uiteraard wel spijtig. Ik zou het liefst zoveel mogelijk manches meerijden.

Ben je van plan volgend jaar weer deel te nemen?
Volgend jaar zou ik ook heel graag terug deelnemen aan de Gouden Laars. Dan wil ik starten met vijf pony's en een paard.

Door wie word je momenteel getraind?
Ik neem af en toe les bij Walter Lelie maar dat is al wel een tijdje geleden. Ik heb ook een tijdje les genomen bij Tony Lefever. Bovendien proberen mijn papa en Katty mij op dit moment ook zoveel mogelijk te helpen. Katty is een super goede vriendin en een soort van sponsor die mij al van in het begin begeleidt. Ze is geen familie, maar de pony's die ik rijd zijn wel in eigendom van haar.

Naar welke ruiter of amazone kijk je op?
Ik heb niet echt een "idool". Ik heb wel een aantal favorieten, waaronder Olivier Philippaerts en Gudrun Patteet. Maar er zijn nog zoveel meer ruiters en amazones die ik graag aan het werk zie.

Aan welk moment heb je de mooiste herinneringen?
De beste herinneringen zijn meestal de keren dat ik heb gewonnen of een parcours had gereden waarbij ik echt een heel goed gevoel had. Ook mijn allereerste wedstrijdjes zijn voor mij een hele leuke herinnering.

Hoe zie je de rest van je zomerseizoen?
Dit zomerseizoen ga ik zoveel mogelijk wedstrijden meerijden. Ik ga sowieso nog meer manches van de Gouden Laars meerijden, maar zal ook wel wat HROV & VOR starten. De euroregio in Bonheiden en ook de euroregio in het Woutershof ga ik nog meerijden.