CSI Lier: Lauren Hough toont topklasse in Kleine Grote Prijs

CSI Lier: Lauren Hough toont topklasse in Kleine Grote Prijs
In Lier is de laatste proef van de dag zonet afgewerkt. In de kleine Grote Prijs kregen de ruiters een pittig 1,45m parcours voorgeschoteld. Er traden verschillende kleppers aan in deze rubriek en uiteindelijk was het ook één van die kleppers die de proef op haar naam kon schrijven.

Even leek het erop dat de derde wedstrijddag een Belgische winnaar zou kennen maar uiteindelijk was het toch Lauren Hough die met de overwinning naar huis ging. Ze deed dit door in de laatste lijn een galoppas minder te rijden dan Philippe Lejeune. Zo slaagde Hough erin om de tijd van Lejeune met bijna twee seconden scherper te stellen. Zo won ze de rubriek met Quantas 15 in 35,82 seconden. Philippe Lejeune werd de beste Belg op de tweede plaats. Hij finishte met Nice de Prissey in 37,29 seconden. Pedro Veniss vervolledigde de top drie met For Felicia. Ook zij sprongen een foutloze barrage in 37;30 seconden.

Caio Carvalho Fihlo eindigde op de vierde plaats met Rissoa D'Ag Bois Margot. Dimitri Noterman vervolledigde de top vijf met Bacardi-Rhum de Muze. Ook zij lieten alle balken in de lepels en finishte in 38,41 seconden.