Carusso VDL en Tangelo van de Zuuthoeve leveren de SBB-winnaars

Carusso VDL en Tangelo van de Zuuthoeve leveren de SBB-winnaars
LRV Geetbets was twee dagen te gast in het Woutershof te Kuringen voor de Brabantse manches van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. Onder een stralende zon toonden de springpaarden hun talenten in ideale omstandigheden. Het leverde alvast mooie en spannende sport op met terechte winnaars die nu al met vertrouwen mogen uitkijken aan de Nationale Finale van de SBB-Competitie voor Jonge Paarden op zondag 26 juni 2016 te Moorsele.

Geetbets I

Bij de zesjarige springpaarden gingen 19 combinaties naar de barrage na twee foutloze omlopen. In die barrage bleven nog eens zeven paarden foutloos. De snelste van die zeven was Casme VDB Z (v. Carosso VDL), onder het zadel van Tom Stoffelen van LRV Minderhout. Elodie Meulemans reed Kahlua (Numero Uno x Fantastique) naar de tweede plaats. Deze Kahlua werd gefokt bij Thierry Van Damme in het Brabantse Weerde. Fokker en eigenaar Luc Geerts van LRV Overpelt reed Kabisto (Ogano Sitte x Clinton) naar brons voor Tom Stoffelen met Babasta VDB Z (v. Baltic VDL) en Caroline Z (v. Cardento). Muriel Coppin van de organiserende rijvereniging presteerde eveneens sterk met haar Kelleminde de Rêve (Vagabond de la Pomme x Cohan Z – fokker: Maria Verheydt uit Oud-Turnhout). Ze finishte na drie nulrondes op de zesde plaats, voor Nick Verlies en Gismo Z (v. Gotthardsen).

Geetbets II

Net als op donderdag mochten combinaties mochten 19 combinaties naar de barrage van de reeks zesjarigen. Daarin bleven slechts twee combinaties foutloos. Ben Thiry (LRV Orsmaal) was met Kandina van het Avenhof (Tangelo van de Zuuthoeve x Thunder van de Zuuthoeve) de snelste van het duo. Kandina is een fokproduct van Regine Laeremans en Rudi De Dijcker uit Meensel Kiezegem. Sven Grouwels en Enterprise (v. Flamingo K) deden het iets rustiger aan. Het leverde een tweede plaats op voor de veelzijdige ruiter van LRV Langdorp. Luc Deckers reed Kayenne of de Rocky Mounten (Fierro Hof ter Zeedycke x Rixtel) uit de fokkerij van Ludwina Drijkoningen uit Bree naar de derde plaats. Nico Baerts en Kato vh Valenberghof (v. Stakkato) reed naar plaats vier, voor Luc Geerts en zijn Kabisto (v. Ogano Sitte) die na de derde plaats op donderdag, opnieuw een sterke prestatie neerzette.