Pieter Devos start de laatste dag in Valkenswaard met een topklassering

Pieter Devos start de laatste dag in Valkenswaard met een topklassering
Op de prachtige Tops International Arena te Valkenswaard zijn ze vanmorgen begonnen aan de laatste dag van de eerste internationale wedstrijd. Zojuist werd de finale voor 7-jarige paarden afgewerkt. Daarin wist de nog maar 20-jarige Bertram Allen alle concurrentie voor te blijven. Met de BWP ruin Christy Jnr (v. Indoctro) zette hij de snelste tijd van 38:36 seconden neer, en won zo deze finale. Paulo Fernando de Miranda ging met Czarina Jmen (v. Clavigo Jmen) door de finish in 39:03 seconden, goed voor de 2de plaats.

Pieter Devos deed een verdienstelijke poging. Met de BWP merrie Julyssi van Orti (v. Cicero) vloog hij door de finish in 39:14 seconden, wat hen een mooie 3de plaats opleverde.

Voor Espen Johansen en Larnaca (v. Aristo Z) was er een 4de plaats. Betram Allen wist zich ook op de 5de plaats te klasseren. Daar zagen we hem met Etoile de Loma (v. Clinton).

Buiten Devos wisten ook een aantal andere landgenoten zich te klasseren in deze proef. Jos Verlooy (Japatero VDM), Frederic Vernaet (Just A Gamble) en Niels Bruynseels (Jordan van'T Nachtegalehof) sprongen allemaal dubbel foutloos, en dat leverde hen nog een plaats in de top 10 op. Niels Bruynseels maakte met zijn andere paard (Diesel Gp du Bois Madame) ook geen enkele fout, en klasseerde zich zo nog op de 11de plaats.

Op het andere terrein begon de dag met een 1m15-rubriek. Daarin wist België de 1ste en de 2de plek te veroveren. Ludivine Mandron en Elastique Dnl (v. Sheyenne de Baugy) waren duidelijk de snelsten. Zij klopten af op 38:52 seconden, ruim 2 seconden sneller dan de nummer 2, Daniel De Belie. Die sprong met Shalom (v. Kanandasj) naar de 2de plaats. Schuyler Hall vervolledigde met de Hickstead dochter Cookie de top 3.

Klik hier voor de uitslagen.