Ann-Florence Noppe: "Deze zomer was een super begin bij de paarden"

Ann-Florence Noppe: "Deze zomer was een super begin bij de paarden"
Een paar dagen na het nationaal LRV kampioenschap had Equnews een gesprek met de winnares van reeks 2 van de klasse Licht, de jonge amazone Ann-Florence Noppe uit Ardooie. Met haar paard Tiara (v. Calvados) zette zij de snelste tijd neer en won zo het nationale kampioenenlint.

Ann-Florence Noppe komt uit een echte paardenfamilie, zowel haar mama als papa rijden ook al van kleins af aan. Haar broer en zus rijden nu LRV met de pony’s, al de vrije tijd van de familie gaat dus naar de paardensport. Ann-Florence zit in haar laatste jaar secundair onderwijs marketing en ondernemen. In de zomervakantie waren er bij haar thuis 5 paarden gestald van andere mensen, waarmee ze dan reed als vakantiejob. 4 ervan heeft ze deze zomer ook uitgebracht op wedstrijd.

Vertel ons eens wat meer over Tiara, het paard waarmee je de reeks hebt gewonnen?
”Tiara is een paard, die we al van haar 3 jaar hebben, nu is ze 14 jaar oud. Het is mijn eerste jaar bij de paarden. De jaren ervoor heb ik altijd verschillende pony’s gereden. Toen ik nog met de pony’s reed, was Tiara het paard van mijn papa. Deze zomer heb ik ook het provinciaal kampioenschap gewonnen. Dit was niet met Tiara, maar met Elegance. De eerste 4 indoor wedstrijden heb ik alle 4 gewonnen met Tiara. Dit was een super begin bij de paarden. Deze zomer heb ik met Tiara licht gewonnen in Tielt, waar ik ook de andere reeks licht gewonnen heb met Elegance.”

Door wie word je getraind en hoe bereid je je nu voor op zo’n kampioenschap ?
”Ik word nu getraind door David Linclau en mijn papa. David won de 2e reeks licht op het provinciaal met Anufleur. Dat was wel super. Voor het nationaal kampioenschap heb ik mij niet anders voorbereid, dan andere wedstrijden.”

Hoe zien de komende maanden eruit voor jou en zou je graag verder gaan in de paardensport?
”Ik zou graag verder gaan in de paardensport, maar ik besef wel dat het heel moeilijk is om ervan te kunnen leven. Daarom wil ik dat verder als hobby uitoefenen. De komende maanden ga ik met beide paarden over naar de klasse midden.”