WK Herning: Manon Claeys zesde in Graad IV en houdt daarmee ook België momenteel op 6

WK Herning: Manon Claeys zesde in Graad IV en houdt daarmee ook België momenteel op 6

In de landencompetitie voor de paradressuur rijden voor elk land alle 4 de ruiters vandaag en morgen hun proef. De resultaten worden daarvan dan opgeteld en met een schrapresultaat gefinaliseerd. Manon Claeys beet voor België de spits af in Graad IV en behaalde daarbij een zesde plaats. 

Manon Claeys begon haar proef sterk maar moest naarmate de concurrentie toenam toch wat plaatsen afstaan. Zo eindigde ze met 72.878% op zes, in het zadel van Katharina Sollenburg. Met die score brengt ze België ook voorlopig op de zesde plaats in de landencompetitie. 

Het is alweer Nederland dat met de ereplaatsen gaat gaan lopen. Zowel één en twee gaat naar een Nederlandse combinatie. Sanne Voets reed met de 14-jarige KWPN'er Demantur RS2 N.O.P. naar het hoogste schavot met een score van 78.415%, een wereldrecord naar eigen zeggen. Ze wordt opgevolgd door landgenote Demi Haerkens. Zij kon in het zadel van EHL Daula de tweede plaats bemachtigen en deed dat met 76.024%. Plaats drie is voor de Amerikaanse Kate Shoemaker en Quiana, die een 75.415% toegekend kregen. 

In de landencompetitie is het voorlopig Spanje dat aan de leiding staat met 2 meetellende resultaten. Nederland volgt op 2, daarna komt Amerika op drie. België staat dus dankzij Claeys haar resultaat momenteel zesde. 

Klik hier voor de individuele resultaten

Klik hier voor een overzicht van de landencompetitie