Gregory Wathelet en Iron Man van de Padenborre scheiden hun wegen

Gregory Wathelet en Iron Man van de Padenborre scheiden hun wegen

BWP-hengst Iron Man van de Padenborre verlaat na een partnerschap van acht jaar de stallen van Gregory Wathelet, dat meldt de Belgische topruiter via zijn Facebook. 

De veertienjarige hengst uit Darco heeft uitzonderlijke resultaten mogen behalen onder het zadel van Wathelet maar zal voortaan een nieuwe ruiter op zijn rug toegewezen krijgen. Met wie is nog niet gekend.

"Het is met zowel een gevoel van voldoening als van verdriet dat ik afscheid neem van Iron Man van de Padenborre", begint Wathelet zijn bericht. "Na acht jaar bij ons op stal zul je een grote leegte achterlaten. Je hebt ons geweldige sportmomenten bezorgd met een knallend seizoen dit jaar en als kers op de taart bijgedragen aan de winst van de Nations Cup Finale in Barcelona." 

Wathelet is alvast hoopvol voor de toekomst met de nakomelingen die wel op zijn stal blijven. "Je zult je sporen nalaten in onze stal met je nakomelingen die, hoop ik, in jouw voetsporen zullen mogen treden."

"Ik hoop dat je je nieuwe eigenaar veel geluk mag schenken. Goede reis", besluit hij het bericht. 

Recent startte Wathelet de zoon van Darco nog tijdens de FEI Nations Cup finale in Barcelona. Vorige maand nam het paar ook de start in oa. Brussel en Rome. Samen met de Belg sprong de BWP-hengst naar zeven internationale overwinningen de afgelopen acht jaar. Oa. tijdens de CSI5* Saut Hermes, de CSI5* in Parijs en LGCT in London hield het paar de concurrentie achter zich.

Bron: Facebook Gregory Wathelet