Flagship de Hus verlaat de stallen van Gregory Wathelet

Flagship de Hus verlaat de stallen van Gregory Wathelet

Onlangs won Flagship de Hus, een achtjarige merrie van Cornet Obolensky, nog de Youngster Tour op de legendarische piste van Aken. Die overwinning behaalde ze onder het zadel van Gregory Wathelet, die de merrie haar afscheid aankondigt op zijn sociale media. 

De schimmel merrie geniet haar opleiding al sinds haar vierde levensjaar onder Wathelet, met daartussen ook een korte periode waar Manuel Thiry de teugels overnam. In totaal vond Flagship de Hus al elf keer het podium, waarvan ze zeven keer plaats mocht nemen op het hoogste schavot. Onder haar vele successen behoort ook de negende plaats op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden die ze vorig jaar, als zevenjarige, behaalde onder Wathelet. Sindsdien groeide de interesse bij potentiële kopers enorm, maar de juiste match blijkt nog maar zopas gevonden te zijn. De merrie verhuist richting Mexico maar wie de teugels precies zal overnemen is nog niet bekend. 

Hoewel de merrie de stallen van haar Belgische ruiter verlaat, blijft haar bloedlijn toch nog even verzekerd met twee nakomelingen van haar bij Wathelet. Hij gelooft alvast sterk in deze bloedlijn, mede omdat hij ook al de grootmoeder, Banda de Hus, in het verleden onder het zadel had. 



Bron: Sociale Media Gregory Wathelet
F ©: CHIO Aachen - Jasmin Metzner Fotografie