Zoe Conter schittert op 1.55m podium in afsluiter van LGCT Londen

Zoe Conter schittert op 1.55m podium in afsluiter van LGCT Londen

In de Britse hoofdstad werd het sportief programma afgesloten met een internationale 1.55m rubriek. Samen met de 10-jarige AES-merrie, Elwikke dook van der Vleuten als enige onder de 41 seconden en snelde zo naar de winst. Voor België sprong Zoe Conter op het podium.

Van der Vleuten en de dochter van Eldorado vd Zeshoek bleven zo ongeveer een halve seconde voor op de Britse amazone, Lily Attwood met de 12-jarige Cor Leon v Vlierbeek Z (Calvaro FC). Enkel deze twee combinaties bleven foutloos in deze slotrubriek. Samen met Jos Verlooy zijn voormalige ruin bleef de Britse amazone  voor op de Belgische amazone, Zoe Conter.

Conter zette de snelste chrono met haar 10-jarige Dawa de Greenbay Z (Diarado). Met één springfout vervolledigde ze het podium. Stalgenoot, Daniel Deusser volgde met Jasmien vd Bisschop (Larino) voor Harry Charles met onder het zadel de KWPN-ruin, Borsato (Contendro I). Met één tijdsfout volgde Niels Bruynseels op de zesde plaats in het zadel van de 10-jarige BWP-ruin, Matador (Emerald).


"et was een uitdagend parcours," vertelt Van der Vleuten na afloop. "Naar het einde van de proef toe waren er enkele combinaties foutloos. Dat verzekerde een barrage. Maar altijd leuk om zo het weekend te kunnen afsluiten."


Volledige uitslag