Zoe Conter schittert in de prijzen in Spruce Meadows.

Zoe Conter schittert in de prijzen in Spruce Meadows.

Gisteren stond de hoofdrubriek in het Canadese Alberta, bij Spruce Meadows, 1.55m hoog gebouwd. Na afloop stond Nayel Nassar met de 13-jarige Darry Lou op kop. Darry Lou was de laatste CSIO5* Grand Prix winnaar in Spruce Meadows. "Uitzonderlijk dat niet de ruiter, maar het paard in de running is om titelverdediger te zijn," liet Nassar na afloop weten. Voor België scoorde Zoe Conter!

Nassar en de KWPN zoon van Tangelo vd Zuuthoeve lieten zo Eric Lamaze met Fine Lady 5 (Forsyth) achter zich. Op de derde plaats in deze 1.55m stelde Kyle King zich met Magic Mike op. De zoon van Zapatero VDL komt uit de fokkerij van J.H. Koers.

Samen met Hamilton (ex. Quatre Bras VDL), volgde Tiffany Foster op de vierde plaats. Eduardo Menezes vervolledigde de top vijf in het zadel van H5 Chaganus.

De Belgische amazone, Zoe Conter volgde op de zesde plek. Conter sprong in de prijzen met Davidoff de Lassus

Belgische paarden en Zoe Conter voorop

Eerder won Conor Swail met Koss van Heiste de 1.50m proef. De zoon van Breemeersen Adorado komt uit de fokkerij van Patrick Gillis. Het paar werd opgevolgd door Eric Lamaze met Fréderic Vernaet's voormalige Grand Prix-paard, Dieu Merci van T&L. Ook ditmaal sprong Zoe Conter in de prijzen. De Belgische amazone sprong met Dawa de Greenbay Z naar de zesde plaats.

Alle resultaten