Zoë Conter doet een gooi naar overwinning in CSI5*-W van Stuttgart

Zoë Conter doet een gooi naar overwinning in CSI5*-W van Stuttgart

De rustige start in de eerste proef van Stuttgart vanochtend heeft duidelijk vruchten afgeworpen voor de deelnemende Belgen. Zoë Conter sprong vlot naar de top vijf, Verlooy, Devos en Bruynseels hielden alle balken in de lepels. 

QUICK RESULT CSI5*-W 1,45m

1. Pius Schwizer - Cas
2. Shane Breen - Evita
3. Andrzej Oplatek - Conthinder


Pius Schwizer claimde de overwinning voor Zwitserland met een tijd van 23,15 seconden in de tweede fase. Die tijd zette hij neer met de elfjarige Holsteinerruin Cas (Casall). De Ier Shane Breen volgde met Evita (Carambole) in 23,51 seconden, Polen pronkte op de derde plaats met Andrzej Oplatek en de Conthargos-zoon Conthinder. Zij finishten in 24,26 seconden.

Zoë Conter en La Una (Chacco-Blue) grepen de vierde plaats in een eveneens snelle 24,7 seconden. Patrick Stühlmeyer raakte als enige Duitser in de top vijf en rondde deze af met Varihoka du Temple (Luigi d'Amaury). 

Jos Verlooy en tophengst Caracas (Casall) werden zestiende na een foutloze tweede fase. Pieter Devos volgde met Comme-Laude W als negende, ook zij bleven foutloos. Niels Bruynseels bracht Delux van T&L (Toulon) weer in de ring, die enige tijd uit was door een blessure. Ze lieten meteen alle balken in de lepels en noteerden slechts één strafpuntje voor tijd in de tweede fase. 

Klik hier voor het volledige resultaat.