Zilveren EK medaille voor de Belgische Young Riders

Zilveren EK medaille voor de Belgische Young Riders

In Zuidwolde hebben de Belgische Young Riders de Zilveren EK medaille thuisgehaald. Na de eerste omloop stonden de Belgische springduivels op kop, uiteindelijk legde het Belgische team beslag op de Zilveren medaille. Gastland, Nederland greep de gouden medaille.

Zoe Conter wist de Belgische eer hoog te houden en zette de beste prestatie neer met de elfjarige Univers du Vinnebus (Luccianno). Het paar bleef gisteren en vandaag foutloos, dit brengt Conter momenteel op een individuele tweede plaats in de ranking.

Gilles Thomas wist met Konak (Nabab de Reve) eveneens een nul op het scorebord te houden vandaag. Zowel Simon Morssinkhof met Vivolta de Gree (Diamant de Semilly) als Dieter Vermeiren met Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof) noteerden enkele strafpunten.

Gastland Nederland deed het net iets beter als de Belgen en overwon. Voor Nederland kwamen Lars Kersten met H-Cassino, Rowen Van de Mheen in het zadel van Q-Verdi, Bas Moerings met Fosther en Veronique Morsink in het zadel van Entrepener aan de start. Enkel die laatste wist het niet foutloos te houden met één tijdsfout. Duitsland greep het brons.