Zilver voor Fabienne Daigneux in Bronze Tour finale Oliva

Zilver voor Fabienne Daigneux in Bronze Tour finale Oliva

Later vandaag zal in Oliva de Grand Prix gesprongen worden maar in afwachting daarvan werd de finale van de Bronze Tour alvast afgewerkt. 28 deelnemers traden aan in deze rubriek en zeven van hen konden een foutloze eerste ronde springen. Een barrage met zeven moest dus uitsluitsel bieden. 

Lauren Devine reed naar de overwinning in het zadel van de Selle Français merrie Vega O'Moulin (v. Cosinhus). Het duo sprong een foutloze barrage en klokte af in 31,98 seconden. Hiermee waren ze net geen twee seconden sneller dan Fabienne Daigneux-Lange die met Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) de tweede plaats voor haar rekening nam. Ze konden eveneens een foutloze ronde springen en stopten de chrono na 33,93 seconden. Kai Zeevi en Kandy Hof ter Zeedycke (v. Cabrio vd Heffinck) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 34,61 seconden.

Cosme Ucieda Carames (Coup de Foudre des Erables) en Julia C Foss (Carrelo ST) vervolledigden de top vijf. Andere Belgische klasseringen kwamen van Danny Stapaerts (Stash 3Z) en Mathieu Guery (Luna Aeg). Zij namen respectievelijk de zevende en de achtste plaats voor hun rekening. 

1m30 GOLD

In het 1m30 van de gold competitie was er een klassering voor Koen Vereecke: hij reed Nobless van't Vennehof (v. Jivago d'Arsouilles) naar de tiende plaats in 73,17 seconden. De winst ging naar Carmes Edwards. Zij rekende op Geodina HS (v. Bodinus) om in 57,86 seconden een foutloze ronde te springen. 

Sammie Jo Coffin en Willem de Lux (v. Lupicor) eindigden op de tweede plaats. Zij hielden het hout onaangeroerd en finishten in 59,00 seconden. Niall Talbot en Kobold van Schloesslihof CH (v. Karondo van Schlösslihof) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 60,90 seconden. 

Remy Ellis (Good Friends) en Jonathan Ding (Super Micke) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m10 Bronze

In het 1m10 zorgde Fabienne Daigneux voor een Belgische overwinning. Ze rekende op Renkum Overdrive (v. Renkum Offender) om in 36,85 seconden foutloos naar de finish te rijden. De Britse Stacey Willsone eindigde op Alsager (v. Lucca) op de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en stopten de chrono na 37,54 seconden. Charlotte Courtade en Taliskar Mail (v. Dollar du Murier) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 41,98 seconden. 

Ruedi Stüssi (Bollero vh Sonnishof Z) en Joanne Sloan-Allen (Sandokan Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten