Catherine Gustin en Karel Cox in top vijf bij Youngster Tour van Opglabbeek

Catherine Gustin en Karel Cox in top vijf bij Youngster Tour van Opglabbeek

Op eigen terrein zijn de Belgische ruiters goed uit de startblokken! Deze week staat de internationale springsport centraal in Opglabbeek. In de CSI1* 1.30m rubriek sprong Yenthe Schrijvers naar de winst met Just Call Me May. Het duo was ruim één seconde sneller dan Emilie Conter en de Belgisch gefokte, Parinoor vh Eegdeken (Douglas VDL).

Net buiten de top drie plaatsten ook Britt MArtens met Oililly vh Langwater (Wiensender) en Coline Brants met Gitana van het Molenhof (Heartbreaker) zich in de prijzen op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de Youngster Tour voor 5- en 6-jarigen sprong Catherine Gustin naar het beste Belgische resultaat met haar eigen Anais Royal Z (Asca Z, fokker: Cyrille Leroi).

Karel Cox was de Belgische sterkhouder bij de 7- en 8-jarigen en had met Double Fun Marienshof Z (Don't Touch Tiji Hero) de beste 8-jarige onder het zadel. Het duo eindigde op vijf. Francois Jr Mathy belandde dubbel in de top tien en bracht Quelle Force van Sappenleen (Kannan) naar zeven en werd negende op Carl GB (Casallco). Emilie Evrard besloot op La Belle Chavannaise (Cicero Z Van Paemel) de top tien. 

Alle uitslagen

Beste Belgische resultaten (powered by equtelex.com)

CSIYH1* 6YO-1m20

CSI1* 1m30