Yana Jansegers niet te kloppen in 1m40 Gold League

Yana Jansegers niet te kloppen in 1m40 Gold League

In het Azelhof in Lier wordt er dit weekend op nationaal niveau gesprongen, meer bepaald een Gold League. Het hoofdnummer op zaterdag was een 1m40 rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd en Yana Jansegers kroonde zich hier tot winnares; Zij reed met Orlando van de Afspanning (v. Kartouzo van het Kathof) alle concurrentie naar huis door in 57,83 seconden een foutloze ronde te springen. 

Jan Claeys volgde op de tweede plaats. In het zadel van Judy van de Beekhoek (v. Wander vd Mispelaere) kwam hij niet in de buurt van het hout en klokte hij af in 60,96 seconden. Antoine Deprez en Stitch AD Z (v. Scendix) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 62,55 seconden. 

Voor Stefan De Pauw (Nairobi van Kojakhoeve Z) en Freddy Demuynck (Armadgeddon van het Leeuwerikenhof) was er een vierde en een vijfde plaats.

Ook in het 1m30 reed Yana Jansegers naar de overwinning. Dit keer rekende ze op Djena Tops (v. Diamant de Semilly) om in 59,37 seconden een foutloze ronde te springen. Het zilver was voor Jean-Christophe De Grande. Hij legde het parcours zonder fouten af met de 8-jarige Anubis van de Vossestaart Z (v. Aimar vh Polderhof) en klokte af in 63,17 seconden. Nicolas Rombouts en Nexon (v. Deauville de la Vie) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,37 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Sven van Lent (Helvetia Kadans) en Jan Van Dyck (Mystic River). 

In het 1m20 was Stephanie Goemaere de snelste. Zij kon met Dolce Vita (v. Ogano Sitte) een foutloze ronde achter haar naam noteren en klokte af in 57n45 seconden. Hiermee was ze net sneller dat Nicolas Rombouts die de tweede plaats voor zijn rekening nam. Fuptric Van Beek (v. Diarado) sprong onder het zadel van Rombouts foutloos rond en finishte in 57,55 seconden. Joy Demuynck mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij rekende op Joy's Dream Girl Leewerikenhof (v. Kashmir van Schuttershof) om in 59,55 seconden foutloos naar de finish te rijden.

Laurent Nuyens (Zalando vh Schaarbroek Z) en Mieke Ceutericj (Kalifa) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats.

In het 1m10 tot slot was Laurent Nuyens de te kloppen man. Hij nam zowel de eerste (Las Vegas Dwerse Hagen) als de tweede (Lavita van de Heide) plaats voor zich rekening. Laura Schollaert maakte de top drie compleet. Zij reed Obentina (v. Itackie Deux) foutloos naar de finish in 62,75 seconden. 

Voor Stephanie Storms (Eir van de Tombeele) en Rune Reynders (Ziolita DS Z) was er een vierde en een vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten