Wim Vinckx opnieuw Belgische sterkhouder in het Sentower Park

Wim Vinckx opnieuw Belgische sterkhouder in het Sentower Park

In het Sentower Park is het aftellen naar de CSI2* Grand Prix deze middag. Deze ochtend reden de CSI2* combinaties de 1.40m ochtendrubriek. Daarin snelde Barbara Schnieper met haar 13-jarige Judy KM (Joly St . Hubert) naar de winst. Voor eigen publiek bleek Wim Vinckx opnieuw de sterkhouder. Ook in de Youngster Finale bleek Vinckx de Belgische sterkhouder.

In de 1.40m ochtendrubriek snelde Schnieper met haar eigen merrie naar een nipte overwinning. Het duo werd op de hielen gezeten door de Ierse springruiter, Bertram Allen. Allen volgde in het zadel van Jelvinia MB (Kannan). De Ier strandde eveneens op de vierde plaats met onder het zadel de negenjarige Edison de Hus (Conrad).

De zoon van HH Conrad werd vorig jaar nog uitgebracht door België's springruiter, Damien Haelterman. 

Deze ochtend was het Egor Shchibrik die Allen belette om twee podiumplaatsen in te nemen. De voormalig Poolse springruiter, die nu voor Palestina aan de start komt, loodste zijn SF-ruin, Crack Boom des Anges (Norton d'Eole) foutloos naar de derde plek.

Voor eigen publiek vervolledigde Wim Vinckx de top vijf. Vinckx plaatste zich op vijf met Adjani van de Kattevennen Z (Aktion Pur Z) en sprong ook naar een achtste ranking in het zadel van Gentlemen Van Loheky (Thunder van de Zuuthoeve).

Wim Vinckx ook Belgische sterkhouder in Youngster finale

In de finale voor zeven -en achtjarigen kwam de winst op naam van Julien Anquetin met Farah Tame (Quadrio Tame). Het duo bleef nipt voor op Pius Schwizer met Pinky Pie de Libersart (Taalex). De Duitse amazone, Sophie Hinners vervolledigde de top drie in het zadel van Honey Bunny 2 (Livello).

Net buiten deze top drie strandde Wim Vinckx met Hadewyn Van 't Ravennest (Comme Il Faut) als beste Belg op de vijfde plaats.