Wim Vinckx en Gentlemen Van Loheky winnen Grote Prijs Lier!

Wim Vinckx en Gentlemen Van Loheky winnen Grote Prijs Lier!

In de 1.30m CSI1* Grand Prix van Lier kwalificeerden twaalf duo's zich voor de herkansing. Na afloop verzekerde Wim Vinckx een thuiszege met Piet De Rycker's BWP-ruin, Gentlemen van Loheky

Vinckx en de zoon van Thunder van de Zuuthoeve bleven in de barrage nipt voor op Lea Hüsler met de achtjarige SF-merrie, Gatchina de la Cense (Tornesch). Jone Illi vervolledigde de top drie in het zadel van Its Me G (Eldorado van de Zeshoek).

Het paar bleef foutloos voor op Yannick Janssen van Grunsven die met Darwin Ddl (Quantum) de NXTGEN van deze maand (de Paarden Gazet), Ella Bomeré naar de vijfde plaats verwees. De Oost-Vlaamse amazone vervolledigde de top vijf in het zadel van de eigen gefokte, Moonshine van 't Ameldonk (Marius Claudius).

Jeroen De Winter en Gretel S zetten Belgisch feest verder

In de 1.35m CSI2* rubriek zette Jeroen DE Winter zijn sterke vorm verder. Eerder deze week won hij al en plaatste zich tweede met Gretel S (Corland). In het zadel van zijn merrie won hij ook de 1.35m CSI2* rubriek voor Joost Martens en Kiev (Extase). De top drie van deze CSI2* proef werd afgewerkt door Lea Hüsler en BWP-merrie, Muzette (Emerald).

Bart Clarys volgde met Oxygene du Marais DD (Kannan) voor Siebe Leemans en Gem vd Riloo Z (Gemini CI XX)

Uitslag 130m GP