Wilm Vermeir: "IQ is een echt familiepaard dat nooit verkocht zal worden"

Wilm Vermeir: "IQ is een echt familiepaard dat nooit verkocht zal worden"

Wilm Vermeir schreef zonet geschiedenis door de eerste Belg te zijn in elf jaar die de wereldbeker op zijn naam kon schrijven. Nadat Gregory Wathelet in 2011 de World Cup won, was het voor het publiek van Mechelen erg lang wachten op een nieuwe Belgische winnaar. Maar die kwam er vandaag dus toch! Vermeir moest in de barrage als laatste van start in het zadel van IQ van het Steentje (v. Toulon) en zette de Nekkerhal volledig op zijn kop door in 34,45 seconden een foutloze ronde te springen en zo de overwinning op zijn naam te schrijven. 

"Wat er door mijn hoofd ging toen ik naar de laatste hindernis reed? Vooral dat ik moest blijven komen wat het was een lange afstand. Ik hoopte uiteraard ook dat 'de vloek van de laatste hindernis' mij uit zijn greep ging laten en dat gebeurde dus ook", lachte hij. 

"Ik kan zelf nog niet goed geloven wat er gebeurd is", gaat hij verder. "De eerste ronde was zeker een uitdagende ronde. Ik was al blij dat de toegestane tijd niet te krap was aangezien dit voor mij wel eens een struikelblok kan zijn. Ik ben super blij met de manier waarop mijn paard sprong, hij heeft echt alles voor mij gegeven in de piste".

"IQ is een echt familiepaard. Hij wordt nooit verkocht. Mijn broer heeft hem als 6-jarige nog gereden en toen was hij al niet van de makkelijkste. IQ is heel gevoelig als het op geluiden aankomt dus ik ben extreem trots op de prestatie die hij hier vandaag heeft neergezet", besluit hij.