Wilm Vermeir en Eytuka Of Two Notes Z winnen Youngster finale Sentower Park

Wilm Vermeir en Eytuka Of Two Notes Z winnen Youngster finale Sentower Park

Bij het Sentower Park heeft Wilm Vermeir deze ochtend de Youngster Tour finale op naam geschreven. Voor eigen publiek sprong Vermeir met de zevenjarige Eytuka Of Two Notes Z (Emerald) naar een thuiszege.

Het paar bleef slechts enkele honderdsten van een seconde voor op Sophie Hinners met onder het zadel de dochter van Livello, Honey Bunny 2. Anthony Wellens vervolledigde het podium met zijn eigen gefokte Papillon SW (Thunder vd Zuuthoeve).

De top vijf kleurde verder Nederlands. Net buiten het podium loodste Ruben Romp de achtjarige Ultimo 138 (Uriko) foutloos naar de vierde plaats. Romp's landgenoot, Bart De Bruijn volgde met de SF-hengst, Farinjo des Mec (Carinjo) op de vijfde plaats.

Max Sebrechts scoort in 1.40m ochtendrubriek

In de 1.40m ochtendrubriek scoorde Max Sebrechts een podiumplaats. Sebrechts zet zo de kers op de taart van alvast een geslaagd internationaal weekend. In de 1.40m ochtendrubriek won Hasan Senturk met Carlchen 94 (Cascadello). Het paar was nipt sneller dan Max Sebrechts met onder het zadel de negenjarige BWP-ruin, Nesquick Optimus (Ut Majeur de Brecey). 

Het podium van deze 1.40m proef werd afgewerkt door Carolina Villanueva Suarez en Indigo Blue Biolley (Chacco-Blue).

Uitslag 1.40m

Uitslag Youngster Finale