Wilm Vermeir en Constant Van Paesschen klasseren zich in Wereldbeker van Sharjah

Wilm Vermeir en Constant Van Paesschen klasseren zich in Wereldbeker van Sharjah

In Sharjah werd zonet gestreden voor de overwinning in de FEI Jumping World Cup - Arab League. De absolute wereldtop reisde af naar Sharjah om in deze CSI5*-W competitie mee te kunnen rijden. De ruiters kregen een parcours over twee omlopen voorgeschoteld dat gebouwd stond over een hoogte van 1.45m/ 1.60m. Tien combinaties wisten door te stoten naar de tweede omloop. 

Slechts 1 combinatie wist het hout in de lepels te laten liggen én binnen de tijd te blijven over de twee omlopen. Daar kon Kristaps Neretnieks voor zorgen. In het zadel van de twaalfjarige ruin Valour (v. Verdi) reed Neretnieks foutloos over de meet in 48,95 seconden in de tweede omloop. Hiermee was hij de Ier Jack Ryan te snel af. Hij kon rekenen op BBS Mcgregor (v. Cardento 933) om in 50,90 seconden naar de tweede plaats te rijden. Hij zag een tijdsfoutje in de eerste omloop. Evelina Tovek, leerlinge van Henrik von Eckermann, reed de piste binnen met haar trouwe Zangersheide-ruin Winnetou de la Hamente Z (v. Winningmood). Zij noteerde in de eerste omloop twee tijdsfouten en had dus in haar tweede parcours niets te verliezen wat haar met een tijd van 49,67 seconden op een mooie derde plaats belandde. 

Henrik von Eckermann (Glamour Girl) werd vierde. Eckermann was de snelste van al maar een springfout hield hem van de overwinning. William Funnell (Equine America Billy Picador) werd vijfde. 

Onze landgenoot Wilm Vermeir (Iq van het Steentje) sprong eerder vandaag nog naar een derde plaats in Sharjah in de 1.50m rubriek en mag daar nu ook een zesde plaats bij rekenen in deze wereldbekercompetitie. Vermeir had nog een mooie tijd van 46,81 seconden maar sleepte en springfout mee. Constant Van Paesschen (Isidoor van de Helle) reed naar een negende plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Emirates Longines Showjumping