Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. zijn Nederlands kampioen!

Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. zijn Nederlands kampioen!

Vandaag werd in Deurne de finale verreden van het Nederlands kampioenschap senioren! Na de eerste manche van de finale stond Willem Greve op kop van het klassement. Samen met Grandorado TN N.O.P. maakte Greve het af en eist de gouden NK medaille op! In 2022 werd Greve al kampioen met Highway TN.

Dankzij zijn leiderspositie kwam Greve met zijn 13-jarige KWPN-hengst (v. Eldorado vd Zeshoek) als laatste aan de start in de ultieme finale. Het duo startte het kampioenschap op de tweede plaats en bleef verder alle manches foutloos!

Uiteindelijk eindigde de combinatie op de hoogste trede van het podium. Hessel Hoekstra en de 10-jarige Comthago VDL (Comme Il Faut) volgen met de zilveren medaille. Hoekstra nam een mindere start in het jachtparcours maar imponeerde in de opvolgende manches. Een sterke start, maar ook één springfout in de laatste ronde, leverde Jur Vrieling met Jourdain VDL (Zapatero VDL) het brons!

Net buiten het podium sprong Leopold van Asten met VDL Groep Iron Z (Charisma Z) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Lars Kersten en Funky Fred vh Marienshof (Fantomas de Muze).

Eindstand NK