Wesley Carmans laat alle concurrentie achter zich bij de 8-jarigen in Opglabbeek

Wesley Carmans laat alle concurrentie achter zich bij de 8-jarigen in Opglabbeek

Afgelopen weekend werd in het Sentower Park de Future Stars Academy gereden. Op zaterdag was het aan de jonge paarden. De hoofdrubriek, die voor 8-jarige paarden, werd gewonnen door Wesley Carmans. 

De ruiters kregen een parcours voorgeschoteld over een hoogte van 1.35m in twee fazen. Iets minder dan de helft van de combinaties wist dubbel foutloos te blijven, maar niemand slaagde erin de tijd van Wesley Carmans en Olivia te verbeteren. Zij wonnen deze proef en werden op het podium vergezeld door Martijn Tormans met Origi van't Roosakker op twee en Kerstin Deakin met Qlicious voor Groot-Brittannië op drie. 

Radoslaw Zalewski en Erquy Pegignon verzekerden voor Polen de vierde plaats en waren daarmee Neven Wout en Ouno de Corlato op vijf te snel af. 

Zalewski was dan weer diegene die de ereronde mocht leiden bij de 7-jarigen. Dit keer kon hij daarvoor rekenen op Fancifull. Cedric Poets en Playboy van het Gildenhof werden tweede, Alexander Liefsoens en Aphrodite v Spalbeek derde. 

Tenslotte won Joris Geeen met Arezzo vh Simsehof bij de 6-jarigen, Patrick Jonkmans en Vedette van het Langwater Z bij de 5-jarigen en Gilles Van Hamme met Extreme 111 Z bij de 4-jarigen.

Klik hier voor alle resultaten.