Francois Mathy verhoogt Finale kans Weredlbeker. Ahlmann neemt leiding klassement over.

Francois Mathy verhoogt Finale kans Weredlbeker. Ahlmann neemt leiding klassement over.
Na zijn overwinning in Mechelen heeft Christian Ahlmann het afgelopen weekend de Wereldbeker van Leipzig toegevoegd aan zijn lijst met overwinningen. Voor de Duitse springruiter is dit meteen genoeg om de leiding van het West-Europees Wereldbeker ranking over te nemen. Ahlmann komt met zijn extra 20 punten op een totaal van 72 punten en verwijst zo de nieuwe Wereld nummer één naar de tweede plaats. Guerdat kwam niet aan de start in Leipzig.

Daniel Deusser deed eveneens goede zaken en neemt de derde plaats in. Pieter Devos, die niet aanwezig was in de piste vorige week, stelt zich momenteel tevreden met een vierde plaats en gaat in de ranking zo Martin Fuchs voor.

Verder blijft Gudrun Patteet in de top tien op de zevende plaats. Olivier Philippaerts zakt naar de twaalfde stek. Francois Mathy Jr. sprong op zondag naar de tweede plaats. Met zijn extra 17 punten komt zijn totaal momenteel op een totaal van 34 punten, goed voor de 16de plaats en dus voldoende om, met nog twee manches te gaan, de kansen voor de finale open te houden.

Verder haalt Niels Bruynseels op de 18de plaats ook de top twintig.

Volledige ranking