Wathelet op het podium in loodzwaar hoofdnummer Vilamoura

Wathelet op het podium in loodzwaar hoofdnummer Vilamoura

In Vilamoura werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m40 rubriek met barrage. De ruiters kregen alvast een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: van de 152 deelnemers konden er slechts acht de nul behouden. Een barrage met tien moest dus over de winnaar beslissen. 

De snelle Fransman Mathieu Billot reed naar de overwinning. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van de BWP-merrie Ilena S (v. Verdi) en finishte in 28,59 seconden. Laura Renwick was de beste amazone op de tweede plaats. Zij rekende op Dublin V (v. Vigaro) om in 29,79 seconden naar de eindmeet te rijden. Hiermee bleef ze de beste Belg, Gregory Wathelet voor. Wathelet sprong een foutloze ronde in het zadel van Indago (v. Concorde) en finishte in 30,17 seconden. 

Edward Levy (Confidence d'Ass) en William Fletcher (Persimmon) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats. 

Voor Zoe Conter was er een veertiende plaats. Zij kreeg met Dolitaire Chavannaise (v. Cicero Z van Paemel) één tijdsfout achter haar naam in het basisparcours. 

1m30

Eerder vandaag reed Thibault Philippaerts ook al naar een klassering. Hij rekende op Glassgo du Beaupre (v. Qody de Saint-Aubert) om in 30,76 seconden foutloos naar de finish te rijden. Dit leverde hem de twaalfde plaats op. 

De winst ging in deze rubriek naar Andrzej Oplatek en Odile du Soufflet (v. Ogano Sitte). Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 27,59 seconden. Angela Thompson en Bayard (v. Numero Uno) sprongen een foutloze ronde in 27,65 seconden. Hugo Tavares en Attila de Laume (v. Hurlevent de Breka) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 28,23 seconden. 

Antonio Matos Almeida (Canada Z) en Georgia Tame (Sjelle) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten