Waarschijnlijk professionele dievenbende met connecties in de paardenwereld aan het werk

Waarschijnlijk professionele dievenbende met connecties in de paardenwereld aan het werk

Vorige week berichtten we al dat er een zadelinbraak was gebeurd bij Van Opstal Sporthorses in Ranst. De stal wil nu nog eens iedereen waarschuwen: "We denken dat er een professionele bende aan het werk is, klinkt het". 

De inbraak zelf gebeurde tijdens de nacht van donderdag op vrijdag. "Toen we 's morgens naar de zadelkamer gingen, zagen we dat de deur was opengebroken", vertelt Lynn Maiburg aan Het Laatste Nieuws. "De zes zadels inclusief veiligheidsbeugels en enkele springsingels waren verdwenen. Het leek er ook op dat de dieven specifiek naar zadels zochten want ander kostbaar materiaal is blijven liggen".

Diezelfde nacht werd er bij een een ruiter in de buurt ook ingebroken. "Daar werd in een ruimte zonder camera's een zadel gestolen. In de ruimte met camerabewaking werd er niet ingebroken". 

"Het lijkt er dus op alsof er een professionele bende aan het werk is. Toen ik het verhaal over de inbraak op Facebook had gedeeld, vernam ik dat er recent op verschillende plaatsen zadels gestolen zijn. Dat gebeurde onder andere in maneges in Lier en in Geel" vertelt Lynn. "We vermoeden dat het om een bende gaat met connecties in de paardenwereld. We willen daarom iedereen verwittigen voor eventuele nieuwe inbraken", besluit ze.

Bron: HLN