Voor de late beslissers: onze hengsten-aanbevelingen

Voor de late beslissers: onze hengsten-aanbevelingen

Ben je er nog niet helemaal uit door welke hengst je je merrie wil laten dekken? We zetten deze week graag onze aanbevelingen op een rijtje! 

Diamond Z (f. Diamant De Semilly)

Diamond Z is een grote, langgelijnde hengst die over een enorm vermogen beschikt. Hij combineert zijn kracht met behendigheid en evenwicht. Diamond behaalde in het verleden mooie plaatsen op 1.50 en 1.55 niveau. Hij is een nakomeling van Diamant De Semilly. Zijn moeder stamt af van Contender en Nimmerdor.  Diamond is een hengst met een geweldig karakter. Hij geeft zijn karakter en mentaliteit ook door aan zijn nakomelingen.

Klik hier voor meer informatie


Farfan M (f. Cantos)

Uit zijn eerste jaargang leverde de Cantos-zoon de reservekampioen van de KWPN-Hengstenkeuring 2017, Jargon (mv. Calvin Z) . In 2016 werd Latinamunde (v. Farfan) kampioen van de springveulens op CK Zuid-Holland en uitgenodigd voor de nationale veulenkeuring. Farfan is een zeer luxe, atletische hengst met uitstekende basisgangen (stap 8, draf 7,5 en galop 8) en een goede manier van springen. Zijn supersnelle reflexen en rijdbaarheid/instelling werden in het KWPN-verrichtingsonderzoek met een 8,5 en 8 beloond.


Klik hier voor meer informatie


Commander HK (f. Comme Il Faut)

Slechts vier jaar is de donker bruine zoon van Comme Il Faut, Commander HK Z. Toch wist deze BWP-gekeurde hengst de afgelopen winter sterk te imponeren onder het zadel van Walter Lelie. Commander HK Z is een nog jeugdige sportieve hengst die voldoende in het rechthoekmodel staat. De hals is mooi gevormd en heeft lengte. Hij is voldoende sterk in het middenstuk en de achterhand is goed gemaakt.

Klik hier voor meer informatie