Von Eckermann en King Edward behouden leiding in Riyadh! Pieter Devos knap vierde in tweede manche!

Von Eckermann en King Edward behouden leiding in Riyadh! Pieter Devos knap vierde in tweede manche!

België scoort sterk tijdens de FEI Wereldbekerfinale van Riyadh. In deze tweede omloop werd er met barrage verreden. Zowel Henrik von Eckermann als Peder Fredricson behouden de positie. Voor België sprongen Pieter Devos en Gregory Wathelet in de prijzen! “King Eward gaf een fantastisch gevoel. Het kon niet beter, echt wow! Ik voelde wel druk maar heb er van genoten”, vertelt von Eckermann.

Von Eckermann en zijn 14-jarige BWP-ruin, King Edward (Edward 28) sprongen op woensdag naar de winst in de eerste omloop. Samen met de ruin, uit de fokkerij van Wim Impens won de Zweed ook de tweede ronde. Landgenoot, Peder Fredricson en Catch Me Not S (Cardento) hielden het ook foutloos en wisten net als de eerste dag de tweede plaats te bemachtigen. 

Vandaag strandde Jill Humphrey met Chromatic BF (Connor) op een derde plek. België's Pieter Devos strandde als traagst foutloze op de vierde plaats. Devos en Casual DV Z (Cornet Obolensky), bleven voor op Julien Epaillard en de 11-jarige SF-merrie, Dubai du cedre (Baloubet du Rouet).

Voor België loodste zijn 14-jarige Ace Of Hearts (Aliandro B) vandaag naar de zesde plek. In het algemene klassement staat Pieter Devos momenteel op een gedeelde achtste plaats met landgenoot, Gregory Wathelet.

uitslag