Virginie Thonon opnieuw oppermachtig in 7-jarigen rubriek Bonheiden

Virginie Thonon opnieuw oppermachtig in 7-jarigen rubriek Bonheiden

In Bonheiden wordt er dit weekend de zogenaamde 'Show Jumpers Academy' verreden. Deze ochtend stonden er verschillende rubrieken voor jonge paarden op het programma en net als gisteren slaagde Virginie Thonon erin om de rubriek voor 7-jarige paarden op haar naam te schrijven. 

Ze rekende op Zirkana Adelheid om in 24,58 seconden naar de finish te springen en liet hierbij alle balken in de lepels. Robinson Maupilier nam met Cabady de tweede plaats voor zijn rekening. Ook zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 25,78 seconden. Bart Anthonisssen en Nausika vd Pereboom eindigden op de derde plaats.

Pascal Haep (Happy Melody) en Thierry Goffinet (Cortez) vervolledigden de top vijf. 

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden gingen Thierry Goffinet en Oscar met de overwinning aan de haal. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 24,92 seconden. Athony Wellens en J'Adore HW eindigden op de tweede plaats. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 26,11 seconden. Waldermarus Zukauskas en Ontario PKZ vervolledigden het podium.

Voor Thierry Goffinet was er ook een vierde plaats. Dit keer rekende hij op Illusion om in 26,94 seconden naar de eindmeet te rijden. Equteam-ruiter Jean-Christophe De Grande en Eldona Iandaise eindigden op vijf.

5-jarigen

In de rubriek voor de 5-jarige paarden bleef de overwinning in Bonheiden. Mike van Belle reed Cobelensky Z foutloos naar de finish in 27,98 seconden. Hiermee bleef hij Bjorn Van Den Bossche voor die met Pipa Van't Heike op de tweede plaats eindigde. Zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 28,59 seconden. Davy Celis en Paddington vervolledigden het podium.

Voor Anthony Wellens (Pomme Blue) en Jessica Geurts (Pittman) was er respectievelijk een vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten