Vintadge de la Roque op het podium in CSI5* Sharjah. Said verdedigt Belgische eer

Vintadge de la Roque op het podium in CSI5* Sharjah. Said verdedigt Belgische eer

Niet enkel op het Europese continent wordt er dit weekend op internationaal niveau gesprongen, ook in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten wordt er dit weekend op het hoogste niveau gesprongen. Eén van de hoogtepunten van vandaag was de CSI5*1m55 winning round rubriek waarin 29 combinaties aantraden. De beste tien uit die eerste ronde mochten opnieuw aantreden in een tweede, allesbeslissende ronde. Met topruiters als Will, Breen, Gaudiano en Said in de tweede ronde wist je dat het een pijlsnelle ontknoping zou worden en zo geschiedde... 

In de tweede ronde was het uiteindelijk Jessica Burke die naar de overwinning sprong. De Ierse amazone toonde in het zadel van Express Trend (v. Future Trend) een stevige portie girlpower door in 35,51 seconden foutloos rond te springen. Met deze tijd bleef ze de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano voor die de tweede plaats voor zijn rekening nam. Gaudiano zadelde de 9-jarige hengst Julias D (v. Arezzo VDL) om in 35,61 seconden naar de finish te rijden. Voor Dominique Hendrickx's voormalige Vintadge de la Roque (v. Kannan) was er een derde plaats. De 14-jarige ruin sprong een foutloze ronde onder het zadel van Ahmed Saber Hamcho. Het duo klokte af in 35,21 seconden.

De pijlsnelle Mohammed Shafi H. Al Rumaithi nam de vierde plaats voor zijn rekening. Zijn Caramba (v. Chin Win) verloor een hoefijzer in de warm-up waardoor het duo in de tweede ronde als laatste van start moet. Al Rumaithi wilde zijn thuispubliek echter niet teleurstellen en liet zich niet van de wijs brengen. Hij noteerde een foutloze ronde in 37,70 seconden. 

Ramzy Al Duhami (Manola LS la Silla) vervolledigde de top vijf. 

Abdel Said werd de beste Belg op de zevende plaats. Said reed een pijnsnelle ronde met Obama van Ostaayen (v. Etoulon VDL) maar het duo tikte één balk uit de lepels.

Klik hier voor de resultaten