Vincent Lambrecht springt op het Ranking podium in Oliva

Vincent Lambrecht springt op het Ranking podium in Oliva

Je meerdere moeten erkennen in de wereld nummer één springruiter kan al eens gebeuren, moet Vincent Lambrecht gedacht hebben. In de 1.45m Longines Ranking rubriek van Oliva snelde de Zwitserse springruiter Steve Guerdat naar de eindzege met zijn 13-jarige SF-merrie, Ulysse des Forets.

Samen met de bruine dochter van Col Canto hield Guerdat als enige de chrono onder de 31 seconden. Het paar verwees zo Megan Moissonnier naar de tweede plek. De Franse amazone volgde met Ussar des Bruyeres (Canturo) voor Vincent Lambrecht met de sBs-ruin, Double O Seven PL.

In het zadel van Stephan Detry's 11-jarige Ugano Sitte-ruin stopte Lambrecht de chrono op 31,35 seconden. De ruin uit de fokkerij van Philippe Le Jeune bleek zo sneller dan Giulia Martinengo Marquet met Princy (Casall)  onder het zadel.

Lieven Devos liet opnieuw van zich horen en werkte de top vijf af. Op de rug van Inca's Big Think (Beaulieu's Think Big) bleef Devos nipt voor op landgenote Virginie Thonon met High Tech Vy de Septon (Del Piero P&B). 


Uitslag