Vilamoura: Zilver voor Mathy Jr en Kumps in de 1.35m en 1.30m rubrieken

Vilamoura: Zilver voor Mathy Jr en Kumps in de 1.35m en 1.30m rubrieken

In Vilamoura sprongen onze landgenoten Fracois Mathy Jr en Alexander Kumps naar een top vijf plaats in de 1.35m en 1.30m rubrieken. 

In het 1.35m was de winst weggelegd voor Julien Gonin met Queen (Quitender). Het duo zette een super scherpe tijd neer van 30,91 seconden, ruim twee en een halve seconde sneller dan Mathy die tweede werd met Classical de Kreisker (Ugobak des Baleines). De Brit Jordan Thompson werd met Quidam B Z (Quasimodo Z) en 35,47 seconden derde.

De top vijf werd vervolledigd door Joao Patricio met Easter Boy (Presley Boy) op vier en de Duitse Finja Bormann met Grey Chester 2 (Grey Top) op vijf. 

Ook in het 1.30m won Julien Gonin de proef. Dit keer deed hij dat met Coup de Coeur (Conthargos). Zij bleven foutloos in de tweede fase in 32,36 seconden. Alexander Kumps werd met Hivaro van het Gravenhof (Numero Uno) en 32,55 seconden tweede. Het brons was voor de Portugees Arthur De Assis Grade Santos Gaiolas met Casalco (Casall) en 35,19 seconden. 

Zijn landgenoot Eduardo Netto De Almeida en Salitaire (Sandro Boy) werden vierde, de Deen Martin Dinesen Neergaard en La Vin'O (Acolino 4) waren goed voor een vijfde plaats.

Pauline de Mevius en Toulouse sprongen naar een negende plaats in het 1.10m.

Klik hier voor de resultaten.