Vilamoura: Goffinet wint 1m35, Celine Schoonbroodt-De Azevedo vierde in Grand Prix

Vilamoura: Goffinet wint 1m35, Celine Schoonbroodt-De Azevedo vierde in Grand Prix

Ook in Vilamoura werd de dag zonet afgesloten met de Grand Prix. In deze CSI3* Grand Prix konden vier combinaties de nul behouden in het basisparcours. Van die vier bleek de Italiaan Piergiorgio Bucci de snelste. Hij moest als laatste van start en maakte in het zadel van Carpe Diem J&F Champblanc (v. Casall) meteen brandhout van de tijd van Breen, die tot dan toe aan de leiding had gestaan. Bucci klokte af in 35,92 seconden, ruimschoots voldoende voor de overwinning. 

Trevor Breen en Highland President (v. Clinton) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 37,71 seconden. Alex Thompson maakte de top drie compleet. Hij rekende op Cathalina S (v. Catoki) om in 37,90 seconden een foutloze ronde te springen. 

Celine Schoonbroodt-De Azevedo (Kheops de Bois-Mesange) en Lily Attwood (Calvaro's Up To Date) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Thierry Goffinet kon zich met Cadet du Ruisseau Z (v. Chellano) op de negende plaats klasseren.

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag kon Thierry Goffinet ook al het 1m35 op zijn naam schrijven. In het zadel van Greco Sitte (v. Button Sitte ET) sprong hij een foutloze ronde in 37,06 seconden. Roberto Turchetto en Lovely Girl 25 (v. Legolas) namen de tweede plaats mee naar huis. Ook voor hen was er een foutloze ronde in 37,16 seconden. David Will en Zaccorado Blue (v. VDL Zirocco Blue) maakten het podium compleet na een foutloze ronde in 38,46 seconden.

Thibaut Bollen (Jb Ten Dries) kon zich op de zesde plaats klasseren.

Klik hier voor de resultaten