Vierspan Dries Degrieck wint generalerepetitie voor Wereldkampioenschap! "Zand moet over de VIP Tafels vliegen...."

Vierspan Dries Degrieck wint generalerepetitie voor Wereldkampioenschap! "Zand moet over de VIP Tafels vliegen...."

De allerbeste vierspannen en de allerbeste menners ter wereld vormden in het WTC Expo te Leeuwarden het slotstuk van de donderdagavond op Indoor Friesland. In een mix van een marathon en een kegeltjeswedstrijd streden zeven wereldtoppers, wereldkampioen Boyd Exell, Europees kampioen Bram Chardon en Koos de Ronde, Glenn Geerts, Edwin van der Graaf en Daniel Naprous, om de hoogste eer die uiteindelijk naar de Belg Dries Degrieck ging.

Zomaar een donderdagavond in oktober en de tribunes zaten bomvol. Vele voeten stampten mee en kelen werden schor geschreeuwd om de mannen aan te moedigen. Het publiek was al warm gedraaid door de tuigpaarden die de piste het eerste gedeelte van de avond bevolkten. Samen met de altijd enthousiaste omroeper Bert de Ruiter was deze generale van ’s werelds beste menners een feestje voor alle aanwezigen en kijkers van de live stream van Horse & Country TV. Over Bert de Ruiter gesproken, hij zal het nooit toegeven, maar wij verdenken hem ervan dat hij stiekem wel heel erg fan is van de aangespannen sport …….



Generale repetitie wereldbeker 

Natuurlijk ging het om de eer, maar voor de geĂŻnteresseerden toch de uitslag. De eerste prijs ging naar de Belgische Dries Degrieck. De tweede plaats bleef in Nederland en was voor Koos de Ronde. De derde prijs bleef ook in Nederland, maar was natuurlijk eigenlijk voor AustraliĂ«. Boyd Exell was de gelukkige. De show in Leeuwarden was voor een groot deel van de rijders de generale repetitie voor het Wereldbekerseizoen. Over twee weken brandt het seizoen voor deze beste menners ter wereld los in Lyon.
 


Alles perfect


We spraken de nummer twee Koos de Ronde: “Ik was hier nog nooit geweest, maar vind het hier geweldig! Wereldbekerwaardig zelfs. De ring was prima qua formaat en de faciliteiten voor het losrijden waren ook goed. De bodems waren tenslotte ook perfect. We hopen echt dat we terug mogen komen.”

Zand moet over de VIP tafels vliegen
“Wat ik ook bijzonder vond was het publiek. Op een donderdagavond in zulke grote getale aanwezig en zo enthousiast. Ik begreep dat er veel locals aanwezig waren en dat vind ik heel leuk. Mensen entertainen, dat vinden wij vierspanners leuk. Goede muziek, een enthousiaste omroeper en het zand moet over de VIP tafels vliegen.”




Linker voorpaard uit Groningen

“Ook leuk om te vermelden is dat mijn paard dat links voor loopt uit Groningen komt. Hij heet Tjibbe en is al negentien jaar, maar nog topfit. Zijn eigenaresse was speciaal komen kijken en ze heeft genoten.”

 

Wereldbeker naar Leeuwarden! 

“Ja, de entourage van het evenement, de aankleding van de hal, ik had er de reis graag voor over. Dat geldt ook voor mijn collega’s. Ik hoorde de Belgen die nog veel verder moeten hetzelfde zeggen. Ja, de wereldbeker vierspannen naar Leeuwarden, dat zou geweldig zijn. Mede omdat de datum waarop jullie altijd zitten ook perfect zou passen, je bent dan de eerste van de wereldbekerserie.”


bron: persbericht - f. © Digishots