Vic De Plecker: "De overwinning in het eindklassement was de kers op de taart"

Vic De Plecker: "De overwinning in het eindklassement was de kers op de taart"

De wedstrijden mogen stilaan weer op gang komen en dat is niet enkel goed nieuws voor de professionele ruiters, ook jeugdruiters staan te popelen om de wedstrijdring te betreden. Daarom blikken we ook deze week graag nog eens terug naar vorig jaar met enkele jeugdruiters die het vorig jaar tijdens de Gouden Laars erg goed deden. Vandaag is het de beurt aan Vic De Plecker die het eindklassement van het 1m20 voor pony's op zijn naam schreef.

"Of ik verwacht had dat ik ging winnen? Helemaal niet!", begint De Plecker. "Het was de eerste keer dat ik met mijn pony Orchid's Anucia op die hoogte spring en het eindklassement winnen overtrof dan ook al mijn verwachtingen. Ik was uiteraard erg blij, dit was voor mij de kers op de taart van een geweldig seizoen! Ik vind de wedstrijden van de Gouden Laars super. Ik heb veel geleerd en het waren altijd top locaties en heel goede parcours waar niet alleen ik maar ook mijn pony's veel van geleerd hebben". 

"Tijdens de quarantaine heb ik vooral extra tijd aan mijn drie pony's en drie paarden besteed. We hebben veel gewandeld maar ook getraind om klaar te zijn voor de start van het wedstrijdseizoen dat er nu eindelijk lijkt aan te komen. Voor de toekomst hoop ik vooral dat ik nog enkele internationale wedstrijden en Nations Cups kan rijden bij de pony's. Natuurlijk zou ik graag die lijn verder zetten naar de paarden".

"Welk paard extra speciaal is? Toch wel mijn pony Anucia. We zijn als combinatie kunnen groeien en samen hebben we het hoogste ponyniveau bereikt".