Vanderhasselt scoort in Longines Rankingproef Valkenswaard, Liefsoens pakt zilver in YH-finale

Vanderhasselt scoort in Longines Rankingproef Valkenswaard, Liefsoens pakt zilver in YH-finale

De laatste proeven van de dag in Valkenswaard hebben weer mooie resultaten opgeleverd voor de Belgen. Alexander Liefsoens greep de tweede plaats in de YH-finale, Christophe Vanderhasselt werd zesde in de Longines Ranking CSI5* 1,45m. 

QUICK RESULT CSI5* LR

1. Julien Epaillard - Alibi de la Roque
2. Leopold van Asten - VDL Groep Elexia
3. Nayel Nassar - Hermelien vd Hooghoeve


Epaillard won voor Frankrijk met zijn negenjarige Alibi, een zoon van Mylord Carthago, in 56,91 seconden. Leopold van Asten kwam voor Nederland het dichtst in de buurt en greep met Elexia (Calvaro FC) de tweede plaats in 59,46 seconden. Zo was hij een ruime seconde sneller dan Nassar met Hermelien vd Hooghoeve, een twaalfjarige BWP-merrie van Tangelo vd Zuuthoeve. 

William Whitaker en RMF Chacco Top (Chacco-Blue) konden de vierde plaats pakken voor Groot-Brittannië, Max Kühner plaatste Oostenrijk op de vijfde plaats in het zadel van Vancouver Dreams (Valentino). Daarna waren enkele Belgen aan zet. Christophe Vanderhasselt werd zesde met Derby du Seigneur (Ugano Sitte), Nicola Philippaerts volgde hem met Camargo (Canturo) op plaats 7. Niels Bruynseels en Gancia de Muze (Malito de Reve) werden achtste met één puntje voor tijd. 

Young Horses Final

In deze finale voor zes- en zevenjarige paarden sprong Alexander Liefsoens met Eluna CL Z (Emerald van 't Ruytershof) naar het podium. In 38,11 seconden barragetijd werden ze tweede, enkel Nederlander Mathijs van Asten en Hotspot deden het beter en klokten af op 37,54 seconden. De Amerikaan Spencer Smith werd derde met Candar Mail (Lando), BWP'er Mumbai (Diamant de Semilly) werd vierde onder Christian Kukuk. Carsey Z (Carthino Z) finishte als vijfde met Gerben Morsink, Niels Bruynseels en Matador (Emerald van 't Ruytershof) werden zesde. Jos Verlooy loodsde Nazarine van Axelhoeve (Emerald) naar plaats 9.

Klik hier voor alle resultaten.