Van Es en Sneyers besluiten 2023 met overwinning in finale Indoor Masters

Van Es en Sneyers besluiten 2023 met overwinning in finale Indoor Masters

Op de New Year's Arena in Mechelen werd het jaar afgesloten met twee finales van de Jumping Mechelen Indoor Masters, eentje over een hoogte van 1m10 voorbehouden voor Children en Juniors en ééntje over een hoogte va 1m20 voor Seniors. In het 1m10 reed Xander van Es naar de overwinning. Vader Danny slaagde er eerder vandaag al in om de rubriek voor Seniors over dezelfde hoogte op zijn naam te schrijven dus kon Xander niet achterblijven. In het zadel van Implus vd Heffinck (v. Cooper vd Heffinck) sprong hij een foutloze tweede fase en klokte hij af in 21,87 seconden. 

Sun Ruirui nam de tweede plaats voor haar rekening. In het zadel van Quelle Princesse sprong ze een mooie nulronde in 23,59 seconden. Roos Notele maakte de top drie compleet. Zij rekende op Katana (v. Bufero vh Panishof) om in 23,65 seconden een foutloze ronde te springen. 

Lexie van Asbroeck (Vintage d'Authuit) en Karsten van Es (Pepita Di Cantero) werden vierde en vijfde na foutloze rondes in respectievelijk 23,69 en 23,85 seconden. 

In het 1m20 voor Seniors moest een barrage over de winnaar beslissen. Elf combinaties slaagden erin om de basisronde zonder springfouten af te leggen. Een barrage met elf moest dus over de winnaar beslissen. De overwinning ging naar Emily Sneyers. Zij reed de 8-jarige Irresistible vd Bleukhoeve Z (v. Zazu) foutloos doorheen de barrage in 31,85 seconden. Zij ging zo een volledig vrouwelijk podium vooraf. Anne Cuyt en Noukie van de Start Z (v. Nonstop) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokten af in 32,94 seconden. Charlotte van Bellinghen en Kalisha du Chablis (v. Flipper d'Elle) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,94 seconden. 

Tim Driesen (Ilona Hof Ter Bruggen Z) en Danny van Es (Hamilton) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor de resultaten