Van Alken, Anthonissen en Bourdeaud'Hui scoren in Youngster Tour Sentower Park. Nederlanders domineren

Van Alken, Anthonissen en Bourdeaud'Hui scoren in Youngster Tour Sentower Park. Nederlanders domineren

In Sentower Park werden zonet twee rubrieken van de Youngster Tour gesprongen: eentje voor 5-jarige en eentje voor 6-jarige paarden. Bij de 5-jarigen ging de winst naar Sven Joseph Hadley. Hij reed Hsh Harper du Seigneur (v. Aganix du Seigneur) foutloos naar de finish in 55,17 seconden. 

Lindsey Lebens nam de tweede plaats voor haar rekening. Zij rekende op Kaminka MB (v. Genius) om in 56,29 seconden een foutloze ronde te springen. Mart-Sander Aarma en Keirlanda Vdm (v. Douglas) vervolledigden de top drie. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 57,36 seconden. 

Bart Anthonissen zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Peter-Pan (v. Tangelo vd Zuuthoeve) naar de vierde plaats. Bastian Schleider en Capri Sun 5 (v. Cellestial) vervolledigden de top vijf. 

Mathieu Bourdeaud'Hui en Top Invest 313 Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) eindigden op elfde plaats. 

Bij de 6-jarigen ging het volledig podium naar Nederland. Remco Been sprong naar de overwinning in het zadel van de NRPS-merrie Juleska (v. Numero Uno). Het zou klokte af in 60 seconden rond. Hij nam daarnaast ook de tweede plaats mee naar huis. Dit keer rekende hij op Jasper (v. Cidane) om in 60,47 seconden een foutloze ronde te springen. Beau Schutterlaar en Jiwyrusa H (v. Baltic VDL) vervolledigden de top drie.

Janelle Larsson (Jersey) en Ciaran Dreeling (Jataki) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Jan Val Alken was de beste Belg. Hij reed Diado van't Ruytershof Z (v. Dieu-Meric van T&L) naar de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten