Valencia: klasseringen voor Benny Naessens, Bjorn Vandenbossche, Alain Collette en Bart Junior Vandecasteele

Valencia: klasseringen voor Benny Naessens, Bjorn Vandenbossche, Alain Collette en Bart Junior Vandecasteele

Onze Belgen blijven goed presteren onder de Spaanse zon. Zowel in de 1*- als de 2* competitie waren ze meermaals terug te vinden in de top tien. 

In de 2* 1.30m rubriek ging Andrea Benatti aan de haal met de overwinning. Met Cascadeur 31(v. Converter) en een tijd van 66,25 seconden was hij de snelste voor Kristaps Neretnieks met Go Four It B met 67,12 seconden en Lidija Grum met Lg Carlotta die met 67,55 seconden derde werd. Op vier en vijf staan de Franse Eleonore Fenelon met Boystar de La Serre (v. Tinka's Boy) en Lysa Doerr met Bacarat d'Anchat (v. Kannan). 

Benny Naessens was met zijn Nacco Blue Dnl (v. Chacco Blue) goed voor een zesde plaats. Bjorn Vandenbossche vonden we twee maal terug in de top tien. Op 7 staat hij met Nalicham Van T&L (v. Halifax vh Kluizebos) en op 10 met Ascaina Z (v. Asca Z). 

In de 1* competitie won de Braziliaan Pedro Veniss het 1.30m met Ebriolita (v. Eldorado Vd Zeshoek). Hij was anderhalve seconde sneller dan Benny Naessens die voor België de tweede plaats verzekerde met Django du Marais (v. Kannan). De Fransman Valentin Marcotte neemt het brons mee naar huis. Hij bleef foutloos met zijn Bamalou de l'Ecuyer (v. Bamako de Muze) in een tijd van 38,28. De Spanjaard Pedro Antonio Mateos Bernaldez (Diamand du Breche) en Alain Collette (Golden Eyes du Bavrou, v. Ugano Sitte) vervolledigen de top vijf. 

Tenslotte is er ook nog een 1.25m proef gereden. Hier nam de Zweed Ingemar Hammarström de eerste- en de tweede plaats voor zijn rekening. Met Harry du Seigneur (v. Vivaldi du Seigneur) won hij, met Nicoline d'OR (v. Diamant de Semilly) werd hij tweede. De Fransman Edouard Mathe werd met zijn hengst Moody derde. Sven Schlüsselburg (Kalou HH, v. Kannan) en Diego Gonzalez Dolz (Coco Strona, v. Tinky Winky) worden vierde en vijfde. Ook hier staan er 2 Belgen in de top 10. Alain Collette wordt met Golisa (v. Gelha's VDL Emilion) zesde en Bart Junior Vandecasteele met Elle l'A Z (v. Emerald) negende. 


Klik hier voor de resultaten.