Valencia: Belgische delegatie in goede vorm in 1.25m en 1.30m rubrieken

Valencia: Belgische delegatie in goede vorm in 1.25m en 1.30m rubrieken

In de CSI1* en 2* competitie werd wederom goed gepresteerd door onze Belgen vandaag. Nadège Janssen, Wim Smet, Bart Jay Junior Vandecasteele, Bjorn Vandenbossche, Alain Collette en Benny Naessens wisten naar een top tien klassering te rijden.

In het CSI2* 1.30m stonden er vier Belgen in de top tien met twee ervan in de top drie. Nadège Janssen werd met Rolls D Elbe (v. Luccianno) tweede in 55,67 seconden. Brons was er voor Bjorn Vandenbossche. Zijn Ascaina Z (v. Asca Z) sprong foutloos in 60,04 seconden. Onze landgenoten moesten Andrea Benatti voor zich dulden. De Italiaan schreef met Cascadeur 31 (v. Converter) de proef op zijn naam met 54,88 seconden. 

Frankrijk staat op vier en vijf met Valentin Marcotte en Chaccolino (v. Chacco Blue) op vier, en Guillaume Batillat met Come On Di Gisors (v. Tresor) op vijf. 

Alain Collette viel net naast de top vijf en werd met Eldorana (v. Eldorado vd Zeshoek) zesde. Benny Naessens en Django du Marais (v. Kannan) staan op negen. 

In het CSI1* 1.25m won de Duitser Maximilian Bremicker de proef met Chacha 7 (v. Check In 2). Zijn merrie sprong een nulronde in 38,92 seconden. Rose de Balanda was iets minder dan een seconde trager in de barrage. Met Index zette ze een tijd neer van 39,59 seconden en eindigde daarmee op een tweede plaats. Aline Grimal en haar Caliouchka Gesmeray waren goed voor brons met 40,60 seconden in de barrage. 

Wim Smet werd met Nanno vd Bisschop (v. Kannan) knap vierde. Edouard Mathe vervolledigt met Moody de top vijf. 

Tenslotte werd Bart Jay Junior Vandecasteele met zijn Elle lA Z (v. Emerald Van 't Ruytershof) zevende.

Klik hier voor de resultaten.