Ugo Berrittella niet te kloppen bij de vijfjarige paarden in Opglabbeek

Ugo Berrittella niet te kloppen bij de vijfjarige paarden in Opglabbeek

Het Sentower Park in Opglabbeek heeft er een drukke wedstrijddag opzitten. Er wordt op 1* en 2* niveau gesprongen maar er komen ook heel wat jong paarden aan de start. De vijfjarigen kwamen vandaag als laatste in actie. Met Ugo Berrittella kregen we een Belgische overwinning in deze proef. De top drie van de 1m20-rubriek kleurde volledig Belgisch en ook tijdens de prijsuitreiking van de 1m10-proef klonk het Belgisch volkslied. 

Bij de vijfjarigen was Mona Lisa Z (v. Nevados 5) onklopbaar. In het zadel zat Ugo Berrittella en samen finishten ze in een tijd van 34,75 seconden, een tijd die niemand nog wist te verbeteren. De tweede plaats was voor Donatas Janciauskas en Matty. Zij klopten af op 36,35 seconden. De derde plaats was eveneens voor België met Catherine Gustin en Elite vd Kasteeldreef Z in een tijd van 38,08 seconden. 


Guido Jun. Klatte eindigde met Corlando 63 (v. Cornet Obolensky) op de vierde plaats. De vijfde plaats was eveneens voor Donatas Janciauskas, dit keer met DJ Cool Daimant js Z. Voor Jens Thys (Charme d'Ore Z) was er nog een zevende plaats. Dries van der Linden (Castello Z) wist zich ook nog te klasseren. 


CSI 1* - twee fasen special 1m20

In de 1m20-rubriek kregen we een volledig Belgische top drie. Jean Louis Compere en Akhira Royal (v. Winningmood) wonnen de proef in 35,36 seconden. Voor Tatiana Troiani en Palmiro de Muze (v. Denzel van't Meulenhof) was er een tweede plaats in 36,25 seconden. De top drie werd vervolledigd door Cedric Volo en C Lano JT (v. Griseldi). Verdere klasseringen waren er nog voor Yana Verschaeren (Belle vd Fruitkorf Z), Guido Hornesch (Papa Joe), Eline Bevers (Pavallina vh Roelhof) en Wim Aegten (Tsar's Girl AZ). 


CSI 1* - tegen de tijd 1m10

Ook in de 1m10-proef kregen we een Belgische winnaar met Kurt Heyndrickx en Quinlan Z (v. Quinar Z). Zij wonnen de proef in een tijd van 63,65 seconden. Carlos Cremona en Cortina Del Pierre (v. Casall) eindigde op de tweede plaats in 66,05 seconden. De top drie werd vervolledigd door Frederic Bouvard en Foxylady de Malotithe (v. Montender). Onze landgenoten Sara Lelievre (Tasty Lady Dt Z), Christophe Boulos (Quebracha des Hurlevents Z), Yana Verschaeren (Labadoux vd Axelhoeve) en Jean Louis Compere (Pieter White vh Lanwater) konden zich ook allemaal klasseren. 


Klik hier voor alle uitslagen.