Tweede GP-overwinning voor Vincent Lambrecht in Valencia

Tweede GP-overwinning voor Vincent Lambrecht in Valencia

Het winnen van een kwalificatie voor de Grote Prijs leek een voorbode te zijn voor Vincent Lambrecht. Op Catwalk Harry (v. Verdi TN) maakte de West-Vlaming z'n werk af en won de Grote Prijs op het CES Valencia. 

Vincent Lambrecht lijkt de smaak meer dan te pakken te hebben. Vorige week sprong hij nog naar winst in de 1* Grote Prijs van Valencia en werd hij daar ook al tweede in de 2* Grote Prijs. Met die laatste rubriek had hij duidelijk nog een appeltje te schillen en zadelde net als vorige week Catwalk Harry (v. Verdi TN). Vastberaden was hij één van de tien combinaties in de barrage en zette op de veertienjarige ruin een tijd van 38,48 neer. Met die tijd zette hij zich aan de leiding van het resultaat en moest die niet meer afgeven. De winst kwam met hem en Catwalk Harr mee naar België. 

De winst werd hen echter niet zomaar cadeau gedaan. De Franse ruiter Francois Xavier Boudant zat hen op de hielen en reed op Brazyl du Mezel (v. Haloubet de Gorze) in 38,65 over de finish. Ook Bronislav Chudyba finishte binnen diezelfde seconde maar had met de Zangersheide ruin Vroom de La Pomme (v. Vigo d' Arsouilles) 82 honderdsten achter die seconde staan. 

Voor Marine Scauflaire kwam een plaats in de barrage wel heel dichtbij maar de Waalse amazone had op Hortus d'Hoogpoort (v. Diamant de Semilly) één tijdsfout aangerekend en eindigde op twaalf.

Volledige uitslag