Tom Sneppe wint hoofdrubriek bij de Peelbergen, Belgen domineren

Tom Sneppe wint hoofdrubriek bij de Peelbergen, Belgen domineren

Bij het Peelbergen Equestrian Center domineerden de Belgen mee de nationale rubrieken. Tom Sneppe schoot de hoofdvogel af en zette de 1.40m hoofdrubriek op naam met Jade van het Groene Dak (v. Nabab). Maar ook Gilles Van Hamme liet in meerdere rubrieken van zich horen. 

De hoogste proef ging over 1.40m hoge hindernissen. Daarbij weerklonk de Brabançonne voor Sneppe. In het zadel van Jade van het Groene Dak (v. Nabab) won hij met net geen drie seconden verschil op de anderen. Yves Awouters reed naar een vierde plaats met Nacho (v. Bisquet Balou) en werd op de hielen gezeten door Nick Vrins met No Fathers Girl (v. Verde Gaio). Op zes kwam Gilles Van Hamme met Orphee Eh Z (v. Omar), Viktor Daem was de laatste Belg in de top tien met Excellium op zeven. 

Volledige uitslag 1.40m

Bij de jonge paarden was er ook heel wat Belgisch talent aanwezig want zowel bij de zeven- als vijfjarigen kwam de winst mee naar ons land. Yenthe Schrijvers reed Horfee Dh Z (v. Heavy Metal) naar de overwinning in de rubriek voor zevenjarige paarden. Gilles Van Hamme kwam ook hier piepen op de vijfde plaats met Devils Decision Z (v. Diamant de Semilly). 

Volledige uitslag 7YO

De rubriek voor vijfjarige paarden werd gedomineerd door Frederik Wuytack, die zowel het goud als het zilver mee naar huis nam. Secret Touch JW van t Meulenhof (v. Denzel vant Meulenhof) zorgde voor de overwinning terwijl Si Belle JW van t Meulenhof (v. By Ceira d'Ick) volgde op twee. Op drie volgde opnieuw Van Hamme, dez keer met Forever Zoetendaele 111 Z (v. For Pleasure) onder het zadel. Christoph Verheyen werd vierde op Sissi Belle van t Hagenhof (v. Candy de Nantuel) gevolgd door Peter Boelens met Sandor van t Hellewater (v. Stakkato). 

Bij de zesjarigen reed Boelens naar twee met Ronja van 't Hellewater (v. Emerald van 't Ruytershof), Noémie Becker werd vierde op Laser GP du Bois Madame (v. Lancaster V).

Volledige uitslag 5YO