Tim Prouvé scoort zilver bij 7-jarigen in Villamoura

Tim Prouvé scoort zilver bij 7-jarigen in Villamoura

Op de VillaMoura Atlantic Tour was het vandaag Tim Prouvé die de Belgische eer hoog wist te houden in de rubriek voor zevenjarige paarden. Daarnaast kon ook Francois Jr Mathy voor een top vijf klassering zorgden in de CSI3* 1.40m rubriek. 

In de Youngster rubriek voor de zevenjarige paarden mocht Portugees Ricardo Gil Santos de ereronde leiden in het zadel van First Diamond AG (v. Diamant de Semilly). Het duo noteerde in de winnende tijd van 28,33 seconden in de tweede fase. Onze landgenoot Tim Prouvé kon rekenen op Papillon HR (v. Kannan) om in 28,43 seconden naar een tweede plaats te rijden. Het podium werd vervolledigd door Marc Bettinger die met Fevrier de Hus (v. Con Air) over de meet reed in 28,75 seconden. 

Jessy Putallaz (Chipo Lata Z) reed naar een vierde plaats. Raphael Goehrs (Phelina de Septon) verzekerde een vijfde plek. 

Tenslotte reed ook Simon Prouvé (Bobby Prova Z) naar een een top tien klassering. 

In de CSI3* 1.40m rubriek was het Francois Jr Mathy (Kinshasa de Goedereede) die met een vierde plaats voor de beste Belgische prestatie zorgde. Estelle Gerard (Jedam) en Virginie Bourgeois-Arnhem (Othello van de Eldamhoeve) zorgden voor Belgische klasseringen in de CSI3* 1.30m proef. Ook Luiz Felipe Neto de Azevedo (Cirimba Z) en Tim Prouvé (Ortega Di Fer) reden in het tweede klassement van deze rubriek naar top 20 klasseringen. 

Klik hier voor de resultaten.