Thierry Goffinet wint GP én CSI2* 1,40m van Valencia

Thierry Goffinet wint GP én CSI2* 1,40m van Valencia

De twee belangrijkste proeven van de dag in Valencia, de Grand Prix CSI2* 1,45m en de CSI2* 1,40m, werden vandaag allebei gewonnen door niemand minder dan onze landgenoot Thierry Goffinet. 

QUICK RESULT GP

1. Thierry Goffinet - Cadet du Ruisseau Z 
2. Armando Trapote - Tinkerbell
3. Michel Hecart - Solero MS


Goffinet stuurde de tienjarige Cadet (Chellano Z) in 41,05 seconden naar de overwinning in de barrage. In die barrage moest hij zich meten met 15 concurrenten. Tweede beste van deze ruiters was de Spanjaard Trapote met Tinkerbell, een dochter van Chacco-Blue. Michel Hecart en Solero MS (Silvio I) konden het brons veroveren voor Frankrijk in 41,35 seconden. 

De vierde plaats ging naar de Ier Jonathan Gordon met Sunny. Zij waren een seconde sneller dan Abdullah Humaid Al Muhairi met Denitha (Vingino). 

CSI2* 1,40m

Hier won Goffinet met de tienjarige Balrika (Baloubet du Rouet). In 27,63 seconden versloegen ze Spanjaard Mariano Martinez Bastida met Cleartoon (Carthago). Francesco Franco en F-Fd Stable Charlette (Cristo) konden de derde plaats grijpen voor Italië. Mario Wilson Fernandes en Diego Gomez Salvai maakten de top vijf compleet. 

Klik hier voor alle resultaten

Foto: Andreas Pantel