Thierry Goffinet en Pieter Kenis op podium van 3* 1.40m in Opglabbeek

Thierry Goffinet en Pieter Kenis op podium van 3* 1.40m in Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd vanmiddag de CSI3* 1.40m rubriek afgewerkt in een twee fasen special proef. Thierry Goffinet kwam uit de bus als grote winnaar en bleef hiermee Pieter Kenis voor op het podium. 

Thierry Goffinet kon rekenen op Oscar Kan Duresses (v. Kannan) om de winnende tijd van 29,22 seconden neer te zetten in de tweede fase. Pieter Kenis zat hem op de hielen met Omara de La Drie (v. Ulahop Boy) in 30,02 seconden. Camille Conde Ferreira en Egerie Du Val Geer (v. Toulon) vervolledigden het podium in 30,69 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren er voor Marie Hecart (Alpha de Ternoire) en Jos Verlooy (Jacobien Dwerse Hagen). 

Tot slot waren er nog andere Belgische klasseringen voor onder andere Pieter Kenis (Cold Play), Gilles Dunon (Quinta V T Hornesele Z), Leonie Peeters (Belanda), Steven Vermeir (Nikita van de Koekelberg) en Kirsten Rombouts (Mowgli KR). 

Volledig Belgische top vijf bij 5- en 6-jarige paarden 

Melanie Gelin kon rekenen op Qatar B (v. Quiran) om in de Youngster Tour rubriek de eerste plaats te verzekeren. Hiermee bleef ze Paulien Schepers met Prince Charming van het Wilgenhof (v. Mylord Van 'T Vlasmeer) voor. Lennert Korsten reed in het zadel van Charlotte 123 Z (v. Casallo Z) naar het brons. 

Steven Vermeir (Ralf Van 'T Heyveld) eindigde vierde en verwees hiermee Gregory Vos (Clintana Drum vh Juxschot Z) naar de vijfde plek. 

Klik hier voor de resultaten.