Thierry Goffinet en Andres Vereecke scoren in Sentower Park

Thierry Goffinet en Andres Vereecke scoren in Sentower Park

In het Sentower Park zijn de eerste CSI4* rubrieken afgewerkt. In de 1.40m ochtendrubriek wist Francesco Turturiello de concurrentie achter zich te houden met Diraba (Diarado x Contendro). De 1.30m 4* rubriek kwam op naam van Thierry Goffinet met Contacheblue (Conthargos x Chacco-Blue).

Niet minder dan 112 deelnemers kwamen aan de start in de 1.40m rubriek. Daarbij strandde het podium op minder dan een seconde van elkaar. Samen met de 11-jarige merrie won de Italiaan voor landgenote Giulia Martinengo Marquet met de Casall-zoon, Casper vd Rode Poelhoeve. Hasan Senturk vervolledigde de top drie in deze rubriek in het zadel van S.I.E.C. Loca (Livello).

Net buiten het podium strandden Chloe Aston en de Nederlandse Anouk Kort op een gedeelde vierde plaats. Aston plaatste zich met F Termie R12 (Lasino) en Anouk Kort met Chivas Ap Z (Cardento).

Andres Vereecke volgde op de zesde plek met Peter Jambon's In The Mood (Winningmood). Voor eigen publiek plaatste Anthony Wellens zich eveneens met Danger Civil vh Lindenhof Z. Het paar sprong foutloos naar de achtste plek.

Thierry Goffinet heer en meester in 1.30m

In de 1.30m rubriek regeerde Thierry Goffinet met een eerste en tweede plaats. Goffinet loodste Conthacheblue (Conthargos) naar de eindzege en volgde zichzelf op met Sir Max 3 (Sandro Boy). Op ruim één seconde volgde de Ier Kenneth Graham met Dr No Equinex Z (Diamant de Semilly).

Organisator, Laurens Meynaerts stelde zich eveneens op in de prijzen. Meynaerts sprong met Concordia Z (Chiquitano Z) naar de zevende plek.

Alle uitslagen