Thibeau Spits schrijft de CSI2* 1.45m Grand Prix van Lier op zijn naam

Thibeau Spits schrijft de CSI2* 1.45m Grand Prix van Lier op zijn naam

In het Azelhof in Lier vormde de CSI2* 1.45m Grand Prix het hoogtepunt van de dag. In deze proef die eveneens meetelde voor Longines Ranking, was het Thibeau Spits die het Belgische volkslied kon laten weergalmen door de piste. 

Thibeau Spits kon rekenen op de Holsteiner-merrie Classic Touch DH (v. Casall) om de winnende tijd van 36,79 seconden neer te zetten. Francisco José Mesquita Musa reed in het zadel van Catch Me Marathon naar de tweede plaats. Hij zat Spits op de hielen maar was met een tijd van 36,90 seconden net enkele honderdsten van een seconden te laat. Het podium werd vervolledigd door Nederlandse amazone Kim Emmen. Zij reed met de KWPN-hengst Delvaux (v. Chacco-Blue) naar een derde plaats in 37,26 seconden. 

Niels Bruynseels (Matador) werd knap vierde in deze GP. Harrie Smolders (Bingo Du Parc) volgde na Bruynseels op de vijfde plaats. 

Tot slot zorgden Hannes Symons (Alana Hero Z) en Ann Carton-Grootjans (Kai Licha De Carmel) voor nog andere Belgische top tien klasseringen in deze Grand Prix. 

Klik hier voor de resultaten.