Thibeau Spits neemt winnende start in Lier

Thibeau Spits neemt winnende start in Lier

In Lier zijn de eerste winnaars bekend van de internationale CSI2* wedstrijd.  In de 1.35m ochtendrubriek hield Thibeau Spits de internationale concurrentie achter zich. Spits sprong naar de winst met Javanna van de Torredreef.

Spits en de Wandor van de Mispelaere-nazaat klokten foutloos af in 22,16 seconden. Het paar bleef zo nipt voor op Angelica Augustsson Zanotelli met onder het zadel Fasole du Seigneur (Doremi). Ook dit duo hield de chrono onder de 23 seconden. Voor eigen publiek werkte Marthe Van Gorp het podium af.

Van Gorp sprong naar de derde plek met haar vertrouwde Mellifluous. Het duo werd opgevolgd door Kevin Canavese met Canto des Silenzio op vier en Ilse Tolboom met Figo op vijf.

Bij de zesjarigen hield Laura Lorenzetti de concurrentie achter zich. De Italiaanse won in het zadel van Diamantino 16 (Diamant de Semilly). Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Lorenzetti werd opgevolgd door Manon Ravenel met Delta Blue en Pascale Haep met onder het zadel Happy Melody de la Defliere.

Net buiten het podium sprong Koen Gelaude met High Voltage naar de vijfde plek voor Philippe Le Jeune (Home Made Pi) en Nathan Budd (Tinky Girl des Rosiers Z).