Thibeau Spits neemt leiding op EK Young Riders

Thibeau Spits neemt leiding op EK Young Riders

De Belgen lijken de historische resultaten van vorig jaar te gaan evenaren in Oliva. Deze ochtend werd de tweede omloop van het individueel klassement tijdens het EK Young Riders verreden. Na een foutloze omloop neemt Thibeau Spits de leiding met zijn Classic Touch DH (Casall). België staat momenteel derde in het team klassement.

Slechts zes combinaties wisten het hout deze ochtend in de lepels te houden. Regerend Belgisch vice-kampioen, Thibeau Spits springt zo naar de kop van het individueel klassement met zijn 11-jarige schimmelmerrie, Classic Touch DH (Casall). Spits stond eerder deze week nog vijfde.

In het individueel klassement volgt Grace Debney met Boheme de la Roque (Kannan) voorlopig op de tweede plaats voor Henrike Ostermann met Air Force One 19 (Arpeggio).

Thibault Philippaerts staat momenteel op de tiende plek. Samen met Derby de Riverland (Kannan) noteerde Philippaerts één springfout. Belgisch kampioen Tristan Guisson loodste zijn Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Reve) met drie tijdsfouten vandaag naar de zeventiende plek in de ranking.

In het landenklassement springt België voorwaarts naar de tweede plaats.  Groot-Brittannië staat op kop terwijl Duitsland momenteel derde staat.

Individueel klassement
Team ranking

F. © Kristel Ceulemans