Thibault Philippaerts scoort sterk in Gold Tour 1.45m GP kwalificatie van Arezzo

Thibault Philippaerts scoort sterk in Gold Tour 1.45m GP kwalificatie van Arezzo

Op de Toscana Tour werd er in een twee fasen proef gestreden voor de overwinning in de 1.45m Grand Prix kwalificatie. Gerald Nothdurft stond sterk in zijn schoenen en snelde naar de overwinning. Onze landgenoot Thibault Philippaerts hield de Belgische eer hoog en klasseerde zich in de top tien. 

Gerald Nothdurft kon rekenen op Ride Smart Never Walk Alone (v. Numero Uno) om in 24,82 seconden naar de overwinning te rijden. Filippo Marco Bologni en Braiam (v. Eta Beta S.G.H.) eindigden tweede met een tijd van 25,81 seconden. Megane Moissonnier en Gravity Lch (v. Andiamo) vulden de top drie aan in een tijd van 26,09 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren voor Riccardo Pisani (Chaclot) en Andrea Benatti (Casanova Z) die voor thuispubliek sterk scoorden. 

Onze landgenoot Thibault Philippaerts kon rekenen op Broadway de Mormoulin (v. Kannan) om naar een achtste plaats te rijden en zich dus te kwalificeren voor Grand Prix later deze week. 

Tot slot waren er nog Belgische klasseringen voor Rik Hemeryck (Morfine de Muze) en Jens Nijs (Olympic van het Merrethof). 

Klik hier voor de resultaten.